Over Romano’s Ziekte

Sinds de zomer van 2018 is het leven voor Romano ingrijpend veranderd. Romano heeft PPMS, een zeldzame vorm van MS die zijn lichaam langzaam sloopt.  Het is helaas de meest agressieve vorm van MS die een mens kan krijgen.

Op dit moment is de PPMS dusdanig gevorderd dat Romano in een rolstoel zit en alleen nog kleine stukjes kan lopen. Over 10 jaar zit hij in een verzorgingstehuis.

De enige kans om deze progressieve ziekte te stoppen en te overleven is via stamceltherapie. Maar helaas is dat erg kostbaar en wordt in Nederland niet vergoed. Daarom proberen we geld bijeen te verzamelen om Romano in Mexico te kunnen laten behandelen. Dat is zijn laatste kans…

Maar het grootste gemis voor Romano is dat hij hierdoor niet meer voor zijn dochters kan zorgen en de opvoeding moet overlaten aan familie. Romano is de trotste vader van twee meisjes, een tweeling. Boven alles wenst Romano dat hij zo oud mag worden dat hij zijn kleine meiden ziet opgroeien

Normaal gesproken komt PPMS vooral voor bij mensen boven de veertig jaar. Romano is nu 36 jaar. Werken, autorijden of spelen met zijn dochters, dat lukt allemaal niet meer. En daarom vragen wij uw hulp! Alle beetjes helpen!

Romano heeft PPMS; primair progressieve multiple sclerose. PPMS is net als multiple sclerose (MS) een chronische aandoening aan het centrale zenuwstelsel. Het is wel de minst voorkomende vorm van MS, maar 5 procent van de mensen met MS heeft deze vorm. Met uw donatie kunnen we Romano helpen. De enige manier om Romano weer beter te krijgen is door middel van stamcel-therapie. Door het inbrengen van stamcellen kunnen de aangetaste cellen in Romano’s lichaam weer beter gemaakt worden.

Dergelijke behandelingen worden in Nederland niet vergoed en ook niet uitgevoerd. Romano zal voor een behandeling naar de andere kant van de wereld moeten reizen.  Naar Mexico om precies te zijn. Daar worden stamcelbehandelingen wel uitgevoerd.

Maar dat is erg kostbaar, er is bijna 70.000 Euro nodig om Romano weer een kans te geven om beter te worden. Doordat Romano niet meer kan werken en hij niet zoveel geld heeft, hebben we besloten om geld in te zamelen om Romano kunnen helpen. We hopen met behulp van uw hulp, een kleine donatie, voldoende geld bij elkaar te krijgen, zodat Romano geholpen kan worden met een stamcelbehandeling.

Helpt u ons mee? Een kleine donatie kan een groot verschil maken. Alvast bedankt voor uw hulp!